Как да сме щастливи всеки ден?

Как да сме щастливи всеки ден?

Какво е щастието?

Щастие е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства, вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженство и прекалена радост. Когато човек е щастлив, често се смее. Организацията на обединените нации обявява 20 март за Международен ден на щастието.

Искам да ви издам малка тайна: Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви – Вие самите!

Ето 3 лесни техники за щастие, които да изпълнявате всеки ден:

Ползи от усмивката

1. Просто се усмихвай!

Серотонина, който тялото ти отделя при усмивка, те кара да се чувстваш добре. Всяка дарена усмивка повишава нивата на щастие. Чрез смеха организмът се чисти от токсините, защото смехът е източник на ендорфин. Така засилваш и имунната си система. Дарявай усмивки и ще видиш как те се връщат при теб. Човекът отсреща отвръща на усмивката съвсем инстинктивно. А когато усмивката се върне при теб, това със сигурност ще приповдигне настроението ти.
Доказано е, че усмивката може да подобри всеки аспект от личния ти и професионален живот.

Направи го, дари усмивка на непознат!
Усмихвай се и светът ще ти се усмихне!

2. Направи си дневник на благодарността.

Всеки ден пиши в дневника на благодарността от 3 до 5 неща, за които си благодарен.

Например:
1. Благодарна съм, че съм здрава.
2. Благодарна съм, че имам прекрасен мъж.
3. Благодарна съм, че имам красиво момиченце.
4. Благодарна съм, че имам прекрасни родители.
5. Благодарна съм, че имам прекрасни приятели.

Поддържай този дневнин редовно! Влагай емоция и отдаденост във всичко, което правиш. Ако има специален човек, който ти е помогнал с нещо наистина важно, изрази своята благодарност. Можеш да му напишеш писмо или да го посетиш и да му благодариш лично.

Винаги съществува нещо, за което сме благодарни, просто трябва да се огледаме около нас или вътре в нас.
Чрез изразяването на благодарност, ще почувстваш щастие от това, което имаш. Не се тревожи за нещата, които нямаш, това ще ти донесе само разочарование и страдание. Тази техника е важна да смениш призмата и да мислиш само за това, което те радва и ти доставя удоволствие. С времето ще видиш колко много неща има, за които си благодарен и ще се почувстваш наистина щастлив! Ще си кажеш: „Да, аз съм богат човек! Аз имам огромно изобилие в живота си!”

Дневник на благодарността
Малките неща

3. Да се радваш на малките неща.

В забързаното ежедневие сме свикнали да правим нещата машинално и чакаме нещо грандиозно да се случи, че да му обърнем внимание. Пропускаме да обърнем внимание на хубавия изгрев, на топлото пролетно слънце, на ранната разходна в парка, на свежото утро, на случайна среща с приятел, на красивия залез, на летния топъл дъжд, на хубавото кафе…….

„Щастието се крие в малките неща” – тази фраза може да ти звучи банално, но е точно така. Ако не умееш да се наслаждаваш на малките моменти, то как ще се радваш на грандиозните?!

Обръщай внимание на „малките неща” и скоро ще забележиш, че животът ти се променя. Щастливо, весело и ведро ти е!

Ако не успяваш да се радваш на „малките неща”, пробвай един ден да бъдеш „малко дете”. Учудвай се и се радвай на всичко, което видиш през този ден, все едно виждаш нещата за пръв път. Както малките деца изучават всеки нов предмет и го разглеждат от всички страни, пробвай и ти. Отделяй внимание, изучавай и ще видиш как възприемането ти ще се промени. Ще започнеш да обръщаш внимание и на най-малките детайли.

Щастието е заразно! Бъдете щастливи!

Няма коментари

Напиши коментар